Compassion i sinnet, vilken söndagsfeeling att vakna av medkänsla

av feb 21, 2021Utbildning och Integration0 Kommentarer

Att visa medkänsla och tillgivenhet till världen runt dig. Som finns här och nu just för dig.

Idag vaknade jag upp av en obehaglig känsla. Jag fick som en attack i magen av att vi inte uppskattar vad vi har runt om oss. Jag vaknade med det engelska orden ”Compassion” i sinnet.

Du som inte känner till mig sen innan så är jag både empat, högkänslig, healer och har en medfödd clarcognians förmåga samt att läsa av energier via kort. Jag får många budskap till mig som jag nu delar med mig. Jag spår i både tarot och orakel kort. Se mer på hemsidan om du önskar en session.

I bloggen delar jag med mig av det jag tror vi alla behöver höra för att vi nu ska ta stegen mot en ljusare framtid efter Corona-pandemin. Fokus ligger på kommunikation och relationer. Önskar du vet mer om hur jag kan hjälpa dig? Kika mer runder mina tjänster.

Så nu har jag slut pratat om mig själv, inte mitt största favoritämne, utan jag vill ju dela alla de härliga insikter jag får genom drömmar, healing och änglaenergierna. Så är kommer lite insikt om just medkänsla <3

Medkänsla är något som allt fler människor och den moderna generationen idag har glömt bort. Många försöker men ofta är det ett inlärt/mekaniskt beteende och medkänslan skickas ej av kärlek och uppnås därför inte som budskap i kommunikationen. Många gånger är det av medkänsla som vi ger bidrag till olika hjälporganisationer. Medkänsla är en väg till kärlek. Att träna på att ge utan att förvänta något tillbaka är en konst. Förr i tiden var det en självklarhet i olika samhällsskikt men idag ser vi det allt mer sällan. Varför? Det är en effekt av det mer individualistiska samhälle vi byggt upp mycket på grund av hur vi valt att kommunicera med hjälp av teknikens snabba utveckling. Vi är biologiska varelser, flockdjur som härmar och speglar varandra. Innan språket kom till använde vi kroppsspråket för att kommunicera. Idag har både språk och kroppsspråk blivit mindre av värde/vikt då vi kommunicerar mer och mer med text och korta kommandon i text via tekniska verktyg. Vi medierar via teknikens verktyg för att kommunicera.

Hur visar du medkänsla?

  • Visar du det för att bli omtyckt?
  • Visar du det för att få ett förtroende och så din dolda agenda blir uppnådd?
  • Visar du det för att vinna förtroende och för att du vill ha någon att prata ut med och som du känner igen dig i?

Medkänsla är något som kommer från hjärtat, när du menar det syns det på dig, både genom din energi och ditt engagemang för det/den du visar medkänsla inför.

Därav vill jag idag lyfta vikten av att du inte glömmer bort att visa medkänsla. Det är en av våra största krafter av kärleksfull omtanke som vi kan ge och de ökar välmående och energin hos alla människor. De som svarar kyligt eller ej kan ta emot denna omtanke finns det ofta en anledning för. Var inte rädd för det, fortsätt att ge medkänsla och visa omtanke. Både för människor runt om dig men också djur, samhällsfunktioner, byggnader, naturen. För vad skulle du göra utan dem? De är en del av din vardag.

Prova att fokusera på uppskattningen av medkänsla och din dag kommer att bli mer glädjerik. För i slutet av dagen kommer du inse hur mycket fint och värdefullt du har runt om dig <3

 Att ge äkta medkänsla är med vetskap om att du inte kräver något tillbaka, utan ger av ren medkänsla <3 Vill du träna detta? Kontakta mig här.

Till nästa vecka utmanar jag dig att i alla fall en gång per dag rikta ett kärleksfullt fokus av medkännande till något eller någon runt om dig.

Med änglakramar och ett rent hjärta önskar jag dig all lycka och en fin vecka <3

Caroline | NeCognita | Fear less Love more Act bravely

Börja din resa här - ta kontakt och berätta

7 + 11 =

0 kommentarer