Dags att avsluta relationen? Tveka inte! Gå igenom mina åtta tips/råd så kan du lättare ta ställning till din relation.

av mar 9, 2020Dejting & relationer, Okategoriserad, Självutveckling & hälsa0 Kommentarer

” Should I stay or should I go now….” (The Clash)

Idag blir det allt vanligare med våld och förtryck i relationer. När fler generationer av unga inte få lära sig att vara stolta över sig själva. Att lära sig hur man uttrycker och kommunicerar sin vilja, sina åsikter om vad som är rätt och fel, faller många i en relation av passivitet och underläge. Det kan finnas många anledningar till detta och det är upp till var och en att rannsaka sig själva till varför relationerna ser ut som det gör men…

Här får du åtta skäl/tips/ anledningar till varför du bör titta en extra gång på din relation och omvärdera den ifall det är så att du mår sämre i den och blir utsatt. Ingen relation är värd att må dåligt i eller att inte få utvecklas. Det är alla människors rätt. Mår du inte bra i en relation är det en stor anledning till att titta på din del i den och vad du kan göra.

8 tips/råd – för att ta ställning – tänk på dig och ditt välmående

1.Känn in hur du mår. Vilka känslor kommer först upp? Är det oro, ilska, avund eller kärlek?

2. Var tror du dessa känslor kommer ifrån? Ibland kan det komma från vår självkritiker, att du inte har lyckats visa, berätta etc. vad du känner.

3. Har du försökt förklara och ändra på situationen? Men inte lyckats? Når du inte fram till din partner? Eller är det så illa att du blir nedtystad, förnedrad, undertryckt och utskälld? Då är det dags att sätta stopp och säga hejdå. För din egen skull. Ingen annan kommer att ta din hand och hjälpa dig ur. Ge dig själv chansen att hjälpa dig själv och ta steget ut, det är frihet och det rätta för ditt välmående. Ingen kommer att tacka dig för att du stannar kvar.

4. Eller är det någon som du börjat ”störa” dig på hos din partner. Börja med att fundera, det du stör dig på, är det en reflektion på att du ”stör” dig på samma sak hos dig själv? Avundsjuka av något slag? Börja med självreflektionen för att ta ett första steg i rätt riktning.

5. Vad du än kommer fram till i självreflektionen bör du planera på att berätta för din partner varför du känner och mår som du gör. Utefter om det är smågnabb som grott till något större, eller att du uppriktigt inte känner dig bra. (Det är viktigt att du mår bra i en relation – överlag, alla relationer har en berg-och dalbana men du ska känna att överlag mår du bra och får energi i en relation). Skriv ner hur du känner, du kanske då kommer på varför du känner som du gör?

6. Få känslan ur kroppen – den kan förgifta din kropp, ditt sinne och själ. Hur du än säger vad du känner – börja med att prata med en närstående som du litar på. Reflektera. Är din partner våldsam så kontakta en jour för att få bästa råd. Du är ansvarig för din egen hälsa och välmående men det finns alltid hjälp och stöd att få. Utsätt dig inte för ännu mer våld.

7. Bestäm dig när du ska berätta för din partner. Visualisera hela situationen vad du och hen säger. Visualisera hur du säger och vad du säger. Om det är en våldsam partner kanske du vill ha en vän med?

8. Det viktigaste är att du känner ett värde. Du är en fantastisk själ, du är unik och är betydelsefull. DU kan ge så mycket till världen. Ta väl hand om dig, det är ingen annans uppgift än din egen.

Börja din resa här - ta kontakt och berätta

14 + 1 =

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *